Wofl4SDL Coding
Forráskód szerkesztés bemutatása Wolf4SDL-hez.

A játék .exe fájljának összeállítása sokaknak okoz problémát, pedig igazából egyszerű. Oldalunk első tutorial-ja most a legalapabb kódolási folyamatra fog kitérni, azaz hogyan állítsuk föl az egész dolgot.

Amikre szükséged lesz:

- Teljes verziójú Wolfenstein 3D
- Dev-Cpp
- Wolf4SDL Moding Kit

Először is töltsük le a Dev-Cpp-ot a következő linkről:http://www.bloodshed.net/dev/devcpp.html
Fontos, hogy a legfrissebbet (jelen esetben a Dev-C++ 5.0 beta 9.2 (4.9.9.2) with Mingw/GCC 3.4.2-t szedjük le!
Utána telepítsük is föl. Ez egy egyszerű folyamat.

Ha megvan, hozzunk létre bárhol a merevlemezünkön egy mappát a modunknak, például: TesztMod.

Töltsük le a Wolf4SDL Moding Kit-et: http://www.mediafire.com/download/6jd9ycrukmzpvuk/Wolf4SDLModKit.zip Ez egy általam készített csomag.
Ha lejött, készítsünk még egy mappát, és egy kicsomagoló programmal (Pl: WinRar, 7-zip) csomagoljuk ki a .zip tartalmát abba a mappába!
Közben másoljuk be a Wolfenstein 3D adat fájljait (.wl6) a modunk mappájába. Ha ez meg van, másoljuk be a Wolf4SDL Moding Kit-ből kicsomagolt SDL.dll és SDL_mixer.dll fájlokat, illetve a Wolf4SDL mappában található Wolf4SDL.exe-t szintúgy a mod mappájába.
Utána másoljuk oda az úgyszint Wolf4SDL Moding kit-ből kicsomagolt Forráskód mappa teljes tartalmát is!

Ha mindezzel megvagyunk, keressük meg a Wolf4SDL.dev fájl, és kattintsunk rá kétszer. Várjuk meg, míg teljesen betölt mindent. Utána fölül menjünk a "Tools"-ra, ott pedig a "Package Manager"-re, és jobb klikk rá. Megjelenik egy kis ablak.
A Wolf4SDL moding kit ugye tartalmazott két .devpak kiterjesztésű fájlt is, most ezekre lesz szükségünk. A kis ablakban fölül kattintsunk az Install-ra, majd válasszuk ki először a SDL-1.2.13-1chaos.DevPak-ot. Egy egyszerű telepítési folyamatot kell végrehajtanunk, majd ugyanezt meg kell ismételnünk a SDL_mixer-1.2.6-2mol.DevPak-al is. Ha mind megvan, zárjátok be a kis ablakot, és a Dev-Cpp-nk kódólásra kész!
Összeállítani úgy lehet a Wolf4SDL.exe-t, hogy fölül rá megyünk az "Execute"-ra, és ott "Compile". Némelyik kód változatatás után szükséges "Rebuild All"-t nyomni.
Ha első összeállítás után egy "Converting negativ value" nevű hibával találkozunk, kattintsunk kétszer a hiba kiírásra, amely elnavigál minket a hiba forrásához. A "-1"-et szimplán írjuk át "0"-ra, és nyomjunk ismét "Compile"-t.

Megjegyzés: A Dev-Cpp régi program, amely már nem fog frissülni, tehát nem biztos, hogy modern operációs rendszereken (Pl: Windows 8) fog futni. XP-n és 7-en hibátlanul működik, le teszteltem!

Asztali nézet